Synen på damfotbollen

Jag kan säga att Zlatan helt solklart är en riktigt framgångsrik fotbollsspelare som både jag och många andra barn och ungdomar verkligen ser upp till och beundrar, inom hans fotbollsspelande och ödmjuka personlighet. Hans plus väger över hans minus, men precis som de skriver i artikeln, "Det är inga tvivel om att Zlatan är en fin människa men likt alla andra har även han sina brister."
 
http://nyheter24.se/sport/782582-zlatan-kravs-det-en-dotter-for-att-du-ska-inse-dina-misstag
 
 
"Anders Svensson fick en bil efter att ha slagit rekordet för flest spelade herrlandskamper medan Therese Sjögran, med samma rekord, fick en blombukett. Då sa Zlatan att hon i stället kunde få en signerad cykel av honom. Redan där tabbade han sig."
 
Så är det. Imbrahimovic är en jävla legend rent ut sagt ifall man bortser från det här som sänker hans nivå ett par steg. Synen på kvinnor inom fotbollen är idag enormt dålig och med hjälp av kända människor som Zlatan, så kommer den kvinnosynen inom fotbollen att fortsätta och fortsätta. Det kommer fortsätta eftersom att förebilder som honom ser man upp till. Förebilder som honom vill man likna. Som barn så väljer man allra oftast inte själv exakt hur man ska tycka. Man gör som sina idoler, vare sig det är ens mamma, storebror, de som är fyra år äldre eller som i detta fallet - fotbollsspelare som Zlatan. Man har ingen hundraprocentig egen åsikt. Det är en del av utvecklingen. Så är det på det sättet vi vill att dagens barn och barnen i framtiden ska tänka och agera efter? Vill vi att de flickor med fotbollen i blodet ska ge upp sina fotbollsdrömmar, bara för att synen på damfotbollen är så extremt dålig? Ska det verkligen vara så att den tjejen som kanske kunde kämpat sig upp till landslaget, istället valde att lägga av vid femtonårsåldern, just eftersom att hon kände att hon ändå inte kommer bli något. Att hon ändå inte kommer att värderas lika högt som killarna inom fotbollen. Bara för att de är killar och hon är tjej. 
 
För att världen ska kunna gå framåt så måste man ta på sig ett större ansvar. Man måste lyfta fram damfotbollen mer. Och givetvis ändra kvinnosynen, inte bara inom fotbollen såklart, utan helt och hållet överlag. Det är en självklarhet. Det ska vara en självklarhet.
 
 
 
 
0 kommentarer